K13 – Kristlik kogukond Ülemistes – kas isiklik ambitsioon või Jumala kutse?

Sven jagab oma mõtteid.

Mõned aastad tagasi otsustasin oma suhte Jumalaga korda teha. Samal ajal tutvusin kristlastega, kes kutsusid mind ühe uue algatuse juurde. Mis seal siis ikka, mõtlesin, teeme ära! Olen ju oma elus läinud lihtsalt Soome, Rootsi, Norra, Itaaliasse, Prantsusmaale või Hiina ja alustanud seal äri tundmatute inimestega. Mulle tundus, et Ülemistesse kristliku koguduse loomine, on vaid kohalemineku küsimus. Jumal on ju meiega. Olin aga kohtunud väga tugevate kristlaste algatusgrupiga ning koos nendega Jumala tahte otsimine oli üheks arendavaks kogemuseks edasisel teekonnal. Pean ausalt tunnistama, et mingil hetkel olin segaduses, kas olen õiges kohas. Olin noor kristlane ja soovisin kõike teha pühendunult ja südamest.
KUTSE JUMALALT
Ühel kristlikul koolitusel, kus enamus osalejad oleksid võinud mulle pojaks või tütreks olla, imetlesin nende rõõmsat lauluga Jumala ülistamist. Minus olid tekkinud väga vastakad tunded K13-ga seoses. Palusin Jumalat, et ta annaks mulle uue tee, mida käia ja uue ülesande.Ootamatult astus mu juurde üks naine, keda ei tundnud ma toona ega ka nüüd. Ta andis mulle roosakale paberile kirjutatud sõnumi, mida kannan siiani oma Piibli vahel. See oli minu jaoks Jumala kinnitus kutsele, milles liigun K13-ga tänaseni. Paberil seisis: „ Ära anna alla enne, kui Jumal sulgeb ukse või kutsub mujale!“Läbi mitmete otsingute, arutelude ja Jumala ees palvetes seismiste, alustasime teenistustega kolmapäeviti Ülemistes Zappi majas. Selle aasta kevadel, kui Eestit tabas COVID-19 viirus, jätkasime videosilla kaudu kohtumisi. Teenisime Jumalat erinevate võimalustega Ülemiste City linnakus. Eriolukord ei muutnud meie arusaama missioonist, pigem kasvatas meid rohkem kokku. Täna julgen öelda, et meievahelised „teravad nurgad“ on saanud lihvi. Usaldades Jumalat ja üksteist vaimselt toetades ehitab Kristus kogudust päev päevalt üles.
MIDA ME SEAL TEEME?
Oleme Ülemistes kõigi nende inimeste pärast, kes tunnevad, et ei taha enam ilma Jumalata elada, kes soovivad õppida tundma kristlikke põhitõdesid ning saada osa elust koos Jumala ja tema lastega. Me oleme Ülemistes nende inimeste pärast, kes seal töötavad, käivad ärikohtumistel, lõunatavad või ka planeerivad oma elu vastvalminud korterites. Me ise oleme sellest keskkonnast pärit – mitmed meie K13 kaaskristlased töötavad Ülemiste Citys.
KAS OLED VALMIS VASTU VÕTMA JUMALA KUTSE?
Kas ma olen valmis vastu võtma Jumala kutse? JAH MA OLEN! Tundub väga lihtne vastata, kas „jah“ või „ei“. Kuid siin on üks aga.Jumal andis oma ainusündinud poja, Jeesuse Kristuse, meie lunastamiseks pattudest. Uuestisünnis saadud igavene elu on nagu avanss, mis on teadagi ettemaks. See tuleb välja teenida. Või vähemalt vääriliselt kasutada. Jumala kutsele vastamine on meie „tasu“. Vastutuse ja konkreetse ülesande võtmine loob korrastatud suhte Jumalaga. Ma kutsun sind, armas kaaskristlane, kes sa töötad Ülemistes või on Jumal pannud Ülemiste inimesed su südamele, mõtlema Jumala kutsele oma elus – ehk on just see sinu vastuse andmise võimalus Jumala kutsele su elus?!Täna käib Ülemistes tööl üle kümne tuhande inimese. Neist paljud otsivad erinevate vaimsete praktikate kaudu vastuseid ja rahu. Kuid Piibel ütleb, et vaid Jeesus saab juhtida meid Jumala juurde. Jumal on meid kutsunud, andnud kogeda, et ta suudab ja tahab aidata – sedasama tahame jagada ka Ülemiste Citys. Iga kristlase avalikuks saanud kohalolu Ülemiste Citys on osa evangeeliumi rõõmusõnumist. Võta meiega ühendust 1k13.ee!„

Ma ütlen teile, nõnda on taevas ühe meeltparandanud patuse pärast rohkem rõõmu kui üheksakümne üheksa õige pärast, kellele ei ole vaja meeleparandust.“ Luuka 15:7

Jumala rahu ja õnnistusi,
Sven Ehavald

Comments are closed.